lunes, 21 de noviembre de 2011

PAREM LA PLANTA DE RESIDUS ANIMALS DE LA POBLA DEL DUC

Abans del canvi de govern municipal de La Pobla del Duc, Natalio Navarro sent encara alcalde de la poblacio, inicià les obres per a la construcció d'una planta de transformació de subproductes d'animals morts de categoria 1 (la de major perillositat).
Les empreses Grasas Valencianas i SIG Renovables havien adquirit un terreny de 24.000 m2 situat en l'extrem sud del terme municipal de la Pobla del Duc, entre la carretera CV-60 i el riu Missena, a menys de 100 metres del llit fluvial.
En l'actualitat ja s'han efectuat importants moviments de terreny i nombrosos tràmits burocratics.
La instal.lació està prevista en dues fases, en la primera es tractarien els cadàvers d'animals provinents de safaris, granges i laboratoris, animals amb encefalopaties espongiformes (vacas locas), animals sospitosos de malalties transmissibles a humans, derivats d'animals amb substancies prohibides, etc. per a després traslladar.ne els productes resultants a una altra planta. En la segona fase, prevista a mitjà termini, es realitzaria el tractament integral dels residus, incloent-hi la incineració.
S'han realitzat varies reunions manifestant una indignació unanime per l'opacitat amb la que s'ha dut a terme el procés fins el moment i les nefastes conseqüències que tindra el projecte tant en les persones com en l'entorn que l'envoltarà, i en una d'elles estava present la nostra Alcaldessa que encara no ens ha informat de res ni ha exposat la seua postura al voltant d'aquest tema que tant de prop ens afecta.
S'ha acordat unificar les accions de totes les persones afectades independentment de la seua ideologia política, ja que una planta d'aquestes característiques hipotecaria el futur de la comarca.
Per això vos demanem que s'uniu i ens ajudeu a que aquesta barbaritat contra la natura i les persones no continue endavant ja que pot posar en perill la nostra comarca.