viernes, 12 de agosto de 2011

Moció BANDES de MUSICA

El Grup Socialista de Montaverner a sol·licitat a l'Ajuntament de Montaverner la següent Moció:

MOCIÓ

Els centres de música autoritzats i els conservatoris municipals han patit una forta retallada del seu finançament, passant dels 5,15 milions d’euros en 2009 als 2,36 milions en 2010. 

En octubre de l’any passat, el Consell, a través d’una nota de premsa, anuncià una ampliació de l’ajuda per a enguany en 1,1 milió d’euros. A hores d’ara, no només no l’ha feta efectiva sinó que, mitjançant resolució de la conselleria, ha confirmat una rebaixa addicional del 2%, amb la qual cosa el finançament previst per a 2011 es queda en 2,31 milions.

Aquesta minva, segons la Plataforma de Centres de Música Autoritzats de la Comunitat Valenciana, provocarà el tancament de molts dels 62 centres i conservatoris actuals i posarà en perill els 1.200 llocs de treball directes i un nombre indeterminat d’indirectes. 

A dia d’avui, els pagaments corresponents a 2010 encara no han estat abonats en la seua totalitat i molts centres no han rebut res en el que portem de 2011.

Amb aquestes dades, el curs 2011-2012 i el futur dels 8.500 alumnes de tota la Comunitat Valenciana és incert, i està provocant el col·lapse del sistema educatiu musical i d’una oferta musical sense ànim de lucre, eficaç i eficient.

Per tot l’exposat, el Grup Municipal Socialista proposa els següents:

ACORDS:

1.    Deixar sense efecte les retallades del 54% en 2010 i 2011 del finançament als centres de música autoritzats i els conservatoris municipals de tota la Comunitat Valenciana, per tal d’evitar el tancament de molts dels 62 centres actuals, així com la pèrdua de part dels 1.200 llocs de treball directes i un nombre indeterminat d’indirectes.

2.    Finançar adequadament els centres d’ensenyament musical sense ànim de lucre que supleixen, de manera eficaç i eficient, l’absència d’una oferta pública que done resposta a la demanda dels estudiants d’escoles de música que volen cursar estudis de música oficials d’Ensenyament Elemental i volen continuar amb els d’Ensenyament Professional.

3.    Que del grau de compliment dels presents acords, el Consell done compte davant les Corts Valencianes en el termini màxim d’un mes.

Si no fora per les Bandes de Música, que seria de les nostres Festes......