martes, 25 de octubre de 2011

Moció MACRO-ABOCADOR

Aquesta es la moció que el Grup Socialista a presentat al plenari.
Esperem que aquesta si que siga debatuda, no com les altres.... Perque si les mocions les té que debatre qui viu d'açò, ja podria llevar-se el sou l'alcaldessa, no.......?

El passat Agost de 2008, l’Ajuntament de Bufali, governat pel PP, va iniciar els tràmits per a posar en funcionament un Pla Especial amb l’objecte de “construir una planta de tratamiento y vertedero de residuos urbanos en el término de Bufali”, amb el nom de Plan Especial Complejo de Valorización y Eliminación de Residuos Urbanos y camino de acceso. 

Aquest Plan Especial Complejo de Valorización y Eliminación de Residuos Urbanos y camino de acceso, implica la futura construcció d’un Macro Abocador que acabarà recollint tots els residus urbans tant de la Vall d’Albaida, així com de les comarques limítrofes per proximitat, provocant l’aparició de mals olors, així com d’animals que acabaran destruint les plantacions agrícoles veïnes. A més a més, els vehicles utilitzats per al transport d’aquests residus rodaran pels camins que no estan acondicionats per a aquest trànsit, fent-los malbé i deteriorant-los, i per no parlar del paisatge que ens deixaran les muntanyes de residus que aniran fent-se al voltant dels nostres paratges.

Aquest Plan Especial Complejo de Valorización y Eliminación de Residuos Urbanos y camino de acceso, afecta directament, per qüestió de lindes, les poblacions de El Palomar, L’Olleria, i Albaida, i indirectament però amb més incidencia degut a la  proximitat, les poblacions de Montaverner i Alfarrasí.

Considerant que d’acord amb l’article 22 de la llei 10/2000, de 12 de desembre, de Residus de la comunitat Valenciana, “les activitats tant públiques com privades de gestió de residus s’han d’executar d’acord amb els plans de residus aprovats per les Administracions Públiques competents”.

Considerant que l’esmentat Plan Especial Complejo de Valorización y Eliminación de Residuos Urbanos y camino de acceso, tampoc és constitutiu d’un Pla local de residus emmarcat en l’article 32 de la Llei 10/2000, de 12 de desembre, tot i que tampoc s’està tramitant conforme a l’apartat 4rt de l’article 32 de dita Llei que diu: “Els Plans locals s’han d’aprovar d’acord amb el procediment establit en la normativa de règim local per a l’aprovació de les Ordenances Municipals”.

Considerant que la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, titular de la concessió de la gestió de residus  en tota la comarca, va mostrar la seua oposició al projecte perquè en cap moment oferia les solucions a les seues necessitats.

Considerant per una altra banda que les estratègies del Consorci d’Àrea preveuen construir l’abocador en un municipi ubicat a la comarca veïna.

Per tot l’exposat, el Grup Municipal Socialista proposa els següents:

ACORDS:

Primer.- Que per la Presidència d’aquesta corporació es realitzen quantes accions siguen necessàries davant l’Ajuntament de Bufali i la Generalitat Valenciana a fi de suspendre la tramitació del Pla Especial Complejo de Valorización y Eliminación de Residuos Urbanos y camino de acceso, tant per la seua afecció mediambiental sobre el territori, rius Clarià i Albaida, com sobre les persones per la seua proximitat als municipis de Montaverner, Alfarrasí i l’Olleria.

Segona.- Que per part de la presidència es done compte de manera urgent als grups politics de les accions realitzades.

Tercera.- Que de manera institucional s’inicien la replegada de signatures per oposar-se a la construcció del Macro Abocador de Bufali, coordinant-se amb la resta de municipis afectats.